RIBÓ DEMANARÀ A L'APV LA DECLARACIÓ D'IMPACTE PER A L'AMPLIACIÓ DEL PORT

Reivindicamos una MORATORIA a los Planes insostenibles de la ampliación norte del puerto, una nueva Declaración de Impacto Ambiental y un debate público y participativo en el marco de la emergencia climática.

Representantes de Litoral per al Poble con Ribó.

- El Litoral per al Poble insta la Generalitat a sumar-se a la petició de moratòria a la nova expansió portuària

H. García | València 23.07.2019 | Levante EMV
Representants de Litoral per al Poble amb Ribó. ajuntament vlc
L'alcalde de València, Joan Ribó, i els diferents col·lectius ecologistes, activistes de l'horta i veïnals que formen la plataforma El Litoral per al Poble es van reunir ahir per a abordar el futur de l'ampliació nord del port de València, a la qual s'oposen este col·lectiu. L'alcalde va anunciar, segons va informar la portaveu de la plataforma Helena Prima (Ecologistes en Acció), que s'ha compromés a posar sobre la taula la petició d'una nova declaració d'impacte ambiental (DIA) per a la modificació i farcit dels dics de l'ampliació nord.

El port com s'ha publicat, contempla el trasllat de la terminal de creuer de la macroampliació als molls de les Drassanes de Boluda, més pròxims a la ciutat, i el derrocament d'esta instal·lació per a situar allí més terminals de contenidors amb capacitat per a 1.500. L'alcalde, va afegir Prima, recolza i entén les reivindicacions del col·lectiu que critica la nova expansió del port sobre la base d'una declaració d'impacte ambiental (DIA) de 2007, en ple boom immobiliari, i amb uns plantejaments ambientals que han canviat, va recalcar la portaveu del Litoral per al Poble. La construcció dels dics de la macroampliació, recolzada sobre el contradique del canal de la Copa de l'Amèrica, va rebre la declaració d'impacte ambiental favorable del Ministeri de Medi ambient que va establir mesures correctores, com a aportacions periòdiques d'arena, per a corregir el basculamiento de les platges del nord de la ciutat, descartant l'impacte al voltant de les del sud.

Un projecte «faraònic»

Els col·lectius ecologistes asseguren que la nova obra de farciment dels dics és un projecte «faraònic» que suposarà un increment del pas de camions. Per això van demandar ahir suport a l'alcalde per a reivindicar la moratòria d'este projecte, per a analitzar «l'impacte que té sobre la ciutat, no només en l'econòmic també en les seues platges i en la qualitat de l'aire». La plataforma El Litoral per al Poble va valorar ahir la bona voluntat de l'alcalde i va reclamar a la Generalitat que se sumix a la petició de moratòria als plans d'expansió.

Comentarios

¿Quieres enviarnos alguna queja o comentario?