L’AJUNTAMENT ACTIVA UN PLA ESPECIAL PER A ATENDRE A LES PERSONES SENSE SOSTRE PER L’ESTAT D’ALARMA I LA DANA


- Contractació de places d’hostal, obertura de poliesportius i facilitació de kits d’higiene i alimentació

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que el consistori activa, a partir de demà, un pla especial de mesures per atendre a les persones sense sostre de la ciutat en el marc de l’estat d’alarma i de la DANA prevista per als pròxims dies.  

Pel que fa a l’allotjament, s’habilitaran diversos recursos per a ampliar les places disponibles. En primer lloc, es posa a disposició la residència esportiva del complex esportiu i cultural de la Petxina, que té capacitat per a 84 persones en habitacions climatitzades amb lavabo, bany i televisió.

Per a completar l’increment de places, l’Ajuntament llogarà 44 places més en l’hostal la Barraca, que ofereix habitacions senzilles amb bany privat, i estan equipades amb calefacció i televisió. L'establiment està situat al costat del parc del Passeig de Neptú, a la Malva-rosa. Si s’incrementara la demanda de places, la regidoria contractaria més habitacions en altres hostals de la ciutat. Cal recordar que estes places se sumen a les que ja existeixen en diferents albergs per a persones sense sostre de València. 

La gestió d’estos recursos es centralitza en el Centre d’Atenció a les Persones sense sostre (CAST), en estreta coordinació amb el Centre d’Atenció a la Immigració (CAI), el Servici d’Atenció a les Urgències Socials (SAUS) i les entitats socials que treballen amb el col·lectiu de persones sense llar.

OBERTURA DE POLIESPORTIUS MUNICIPALS

Pel que fa a l’atenció de persones que estan en el carrer, l’Ajuntament obrirà tres poliesportius municipals per anar al wc, asear-se i fer ús de les dutxes. Els tres poliesportius són els del Carme, Benicalap i Cabanyal. En ells es podrà satisfer les necessitats de neteja i higiene. Hi haurà un control d’accés i personal de seguretat. A més, s’incrementa el contracte del SAUS per a que realitze atencions durant les 24 hores del dia (no sols per la nit) a partir de dimarts 17 i durant 15 dies, prorrogables. 

En els poliesportius es facilitarà un kit de productes d’higiene personal que constarà de tovallola, gel i xampú, xancles, raspall dents i de cabell, entre d’altres. Inicialment s’han previst 500 kits més mil tovalloles extra.  

Pel que fa a les famílies del Cens de Vivenda Precària (infravivenda), l'equip que presta habitualment el servici de recolzament i intervenció integral està realitzant un contacte diari amb les famílies per garantir la cobertura de qualsevol necessitat bàsica; informació i orientació en relació a la crisi sanitària i les mesures preventives a adoptar; així com garantir l’assistència mèdica necessària.

D’altra banda l'Ajuntament elaborarà kits d’alimentació diària per a les persones sense sostre allotjades en els nous recursos d'allotjament i també per a les que continuen en situació de carrer.

Fimalment, es realitzarà contracte per poder oferir menú diari als 1.500 xiquets i xiquetes amb beca menjador municipal concedida. Les famílies podran arreplegar-los en el seu Centre Municipal de Serveis Socials.

La regidora Lozano ha explicat que “este dispositiu està pensat per a donar resposta a totes les persones en situació de sensellarisme de la ciutat i s’ha dissenyat com alternativa al centre d’emergències socials del carrer de Santa Cruz de Tenerife, ja que s’ha considerat que és millor no obrir-lo per evitar concentrar a molta gent sota un mateix espai. En tot cas, este dispsitiu especial està obert a realitzar qualsevol canvi o increment segons les necessitats de cada moment, per a que cap persona es quede sense atendre en esta situació exepcional en la que ens trobem degut a l’estat d’alarma pel coronavirus i a les pluges dels pròxims dies”.

Comentarios

¿Quieres enviarnos alguna queja o comentario?