COMISSIÓ PORT-CIUTAT


És la principal oposició social coordinada contra l’ampliació del port de València i està integrada pels col·lectius Ecologistes Per l’Horta, Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció, per l’Associació de Veïns Natzaret i per la plataforma El Litoral Per al Poble.

Consideren imprescindible que s’analitzen de nou els efectes negatius que l’obra tindrà sobre el territori, especialment sobre el Parc Natural de l’Albufera, un hàbitat especialment fràgil que representa un dels últims boscos mediterranis amb zones verges de tot Espanya, hàbitat d’espècies protegides i punt de parada de multitud d’aus migratòries.                                  

D’altra banda adverteixen de l’impacte que les infraestructures portuàries tenen sobre el litoral de la zona, perquè interrompen el transport de sediments del nord cap al sud. El canvi climàtic i les recents previsions d’augment de nivell del mar han incrementat el risc de degradació d’aquestes platges, un argument afegit a favor de la necessitat de renovació de la DIA de 2007.

La comissió també reclama que l’avaluació siga global, tenint en compte l’accés nord amb un túnel submarí i la resta d’actuacions necessàries, com l’augment de capacitat de les carreteres V-21, V-30 o la circumval·lació de l’A-7.

La Comissió va presentar al·legacions al projecte del port però denuncien que no van rebre mai una “resposta raonada” de l’Autoritat Portuària. A banda dels arguments d’impacte ambiental, Port-Ciutat argumenta que la DIA emesa l’any 2007 hauria de considerar-se caducada en compliment d’una reforma que es va fer de la Llei d’Avaluació Ambiental de 2013. Segons argumenta Antonio Montiel, advocat de la Comissió, aquesta modificació implicaria que les DIA perdrien la validesa si no s’hagueren començat els projectes o activitats “en el termini màxim de sis anys des de l’entrada en vigor de la llei”.

http://especials.apuntmedia.es/ampliaci-port

Comentarios

¿Quieres enviarnos alguna queja o comentario?